lauantai 1. syyskuuta 2012

Meidän lapset

Millaisia on meidän lapset tänään?
Kirsi on nyt 4 v 2kk ja Paavo 2v 4kk. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, tylsää ei ole hetkeäkään, lapsilla on energiaa vaikka muille jakaa, mutta vanhemmille sitä ei paljoa ole siunaantunut. Päivä alkaa n. 07:00 aamulla ja päättyy 20:00 illalla non-stop. Siinäpä meidän elämä pähkinän kuoressa.
Kaikistellen Kirsi ymmärtää jo hyvin paljon asioita ja osaa olla ja käyttäytyä kuin "iso tyttö" jo aina välillä. Luonteellensa on kuitenkin ominaista kaikkinanen vallattomuus ja hassuttelu minkä vuoksi kaikkea, siis KAIKKEA pitää aina kokeilla ja rajoja koittaa rikkoa. Paavo on enemmänkin ajattelija jonka ajavina voimina on mielenkiinto ympäristöön ja miten asiat toimivat. Molemmat ovat kovin rakastavia ja hellyyttä niin jakavia kuin kaipaaviakin lapsia.


 Paavo vielä nukkuu yhdet päiväunet puolilta päivin, Kirsi ei ole päikkäreitä nukkunut kuin enää ajoittain ihan harvakseltaan. Kirsi tykkää kovasti piirtämisestä ja maalaamisesta sekä askartelusta. Molemmat rakastavat vedessä lutraamista ja uimista. Kirsillä tuntuu olevan kilpailuhenkeä aika lailla, Paavo taas tekee kaikkea perässä mitä isosiskonsa. Sisällä ollessa on sohvalta aina tyynyt lattialla ja sohvalla sitten pompitaan siihen asti kun väsymys yllättää. Äidin kanssa mennään usein eri puistoihin ja käydään milloin missäkin. Isän kanssa usein ollaan kotosalla ja tuunataan jotain pientä projektia. Näin ainakin 4v. itse ilmaisi "mami, with you we are always going to parks". Niin englanniksi nämä lapset enimmäkseen puhuvat. Suomea kyllä ymmärretään kovin sujuvasti mutta englanti on vahvempi. Koitan saada Kirsiä välillä vastaamaan Suomeksi mutta onnistumis prosentti riippuu paljon päivästä. Paavo mielellään yrittää toistaa sanoja perässä kuten Kirsikin välillä, mutta miten se sana varasto voisi pysyä kovin aktiivisena kuin ainoa jolta kieltä kuulee olen minä. Tässä on suurin kompastuskivemme tällä haavaa, mutta voin vain toivoa että se että puhun lapsille suomea riittää pitämään ainakin jonkinlaista Suomen taitoa yllä.




Ei kommentteja: